ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαχανοσαλάτα με καρότο, κράνμπερις, αμύγδαλα και μέλι

Εποχικά λαχανικά και μυρωδικά αναμειγνύονται με ξηρούς καρπούς, φρέσκα και ταιριαστά ντρέσινγκ, συνθέτοντας μια ξεχωριστή σαλάτα

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: περίπου 30΄

Υλικά (για 6 άτομα)
• 1/2 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο (με καλό μαχαίρι ή στον τρίφτη)
• 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
• τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
• 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
• 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα (έχουν υπόξινη γεύση και είναι κοντινοί συγγενείς με τα δικά μας κράνα. τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, deli, καθώς και σε καταστήματα με ρωσικά τρόφιμα) ή ξανθές σταφίδες (σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού επιπλέον)
• 80 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
• 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα, σε σκόνη
• 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν θέλουμε)
• αλάτι

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα κράνμπερις, ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ το μέλι, το λεμόνι, τα μπαχαρικά, αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το λάχανο, το καρότο, το δυόσμο, τα κράνμπερις και τη μισή ποσότητα αμυγδάλων και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ