ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιαστοί ντοματοκεφτέδες

Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μερίδες: 4        Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 20'      Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X