ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε κρασί και θυμάρι

Οι κύβοι κρέατος θα πρέπει να μαριναριστούν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 3 - 6 ώρες, Ψήσιμο: 10΄ - 18΄

Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια)

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα (ή μείγμα από σπάλα και στρογγυλό, για περισσότερο ατόφιο ψαχνό), κομμένη σε κύβους των 2,5 - 3 εκ.

Η Μαρινάδα

Πολτοποιούμε 1 ξερό κρεμμύδι στο μούλτι, το πιέζουμε από ψιλό σουρωτηράκι και κρατάμε μόνο το ζουμί του (την πολτοποιημένη σάρκα τη φυλάμε στο ψυγείο για άλλα μαγειρέματα). Ρίχνουμε το ζουμί σε ένα φαρδύ μπολ και προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο, 150 ml λευκό ξηρό κρασί, 5 - 6 άκοπα γαρίφαλα, 5 - 6 ολόκληρα κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι (ή 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο), 2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες (ή λιγότερες, ανάλογα με τα γούστα μας) και πιπέρι.

Μαρινάρουμε τους κύβους του κρέατος για 3 - 4 ώρες εκτός ψυγείου (ή 5 - 6 ώρες εντός ψυγείου). Τους στραγγίζουμε, τους σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους πασπαλίζουμε με πιπέρι και τους περνάμε σε καλαμάκια. Τους αλατίζουμε μετά το ψήσιμο.

Το ψήσιμο

Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου.
Στο γκριλ: Αρχικά στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, 15 - 18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια και γύρω στα 10 - 12 λεπτά για μέτρια ψημένα.

Συνοδευτικό: Γιαούρτι, πρόβειο ή αγελαδινό, ελαφρώς αλατισμένο και προαιρετικά αρωματισμένο με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (τα φύλλα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΘΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  10:43

Σήμερα στην «Κ»: Πως βρέθηκε σε δοκιμασία το Προεδρικό

«Στο Πέραπεδι τα ρίχνουν και στην προ-προηγούμενη κυβέρνηση άμα τους γωνιάσεις!!!»
Ai Em  |  09:41

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ας δουν οι ψευτόμαγκες της μπανανίας μας πως μπορεί να ποκουπιστεί μια οικονομία (από τις ισχυρότερες ...»
Αρμαγεδών  |  08:15

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ