ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:43
 

Μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε κρασί και θυμάρι

Οι κύβοι κρέατος θα πρέπει να μαριναριστούν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 3 - 6 ώρες, Ψήσιμο: 10΄ - 18΄

Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια)

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα (ή μείγμα από σπάλα και στρογγυλό, για περισσότερο ατόφιο ψαχνό), κομμένη σε κύβους των 2,5 - 3 εκ.

Η Μαρινάδα

Πολτοποιούμε 1 ξερό κρεμμύδι στο μούλτι, το πιέζουμε από ψιλό σουρωτηράκι και κρατάμε μόνο το ζουμί του (την πολτοποιημένη σάρκα τη φυλάμε στο ψυγείο για άλλα μαγειρέματα). Ρίχνουμε το ζουμί σε ένα φαρδύ μπολ και προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο, 150 ml λευκό ξηρό κρασί, 5 - 6 άκοπα γαρίφαλα, 5 - 6 ολόκληρα κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι (ή 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο), 2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες (ή λιγότερες, ανάλογα με τα γούστα μας) και πιπέρι.

Μαρινάρουμε τους κύβους του κρέατος για 3 - 4 ώρες εκτός ψυγείου (ή 5 - 6 ώρες εντός ψυγείου). Τους στραγγίζουμε, τους σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους πασπαλίζουμε με πιπέρι και τους περνάμε σε καλαμάκια. Τους αλατίζουμε μετά το ψήσιμο.

Το ψήσιμο

Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου.
Στο γκριλ: Αρχικά στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, 15 - 18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια και γύρω στα 10 - 12 λεπτά για μέτρια ψημένα.

Συνοδευτικό: Γιαούρτι, πρόβειο ή αγελαδινό, ελαφρώς αλατισμένο και προαιρετικά αρωματισμένο με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (τα φύλλα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ