ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:58
 

Μπιφτέκια με μπέικον και μουστάρδα

Μεσημεριανό ή και βραδινό γεύμα

Newsroom Κ, Αθήνα

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 17’

Υλικά (για 6 μπιφτέκια)
• 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
• 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε ψιλά καρέ
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• 4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 8 φέτες μπέικον
• 60 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα τηγάνι «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λίπη και να κρυώσει. Το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να θρυμματιστεί και το αδειάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και αφράτο μείγμα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τι πίνουμε
Ενα ροζέ από Tempranillo!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X