ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιφτέκια με μπέικον και μουστάρδα

Μεσημεριανό ή και βραδινό γεύμα

Newsroom Κ, Αθήνα

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 17’

Υλικά (για 6 μπιφτέκια)
• 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
• 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε ψιλά καρέ
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• 4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 8 φέτες μπέικον
• 60 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα τηγάνι «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λίπη και να κρυώσει. Το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να θρυμματιστεί και το αδειάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και αφράτο μείγμα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τι πίνουμε
Ενα ροζέ από Tempranillo!

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ