ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Μπισκότα τρούφες

10 λεπτά χρειάζονται για να ψηθούν τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για περίπου 450 γρ.)

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο
2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ
ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη.

Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.

Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ