ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες

Όταν σβήσουμε το φούρνο, αφήνουμε το ψητό να «ξεκουραστεί» και έτσι δεν γίνεται ξερό

Newsroom Κ, Αθήνα

Εύκολο / Προετοιμασία + αναμονή: περίπου 40΄, Ψήσιμο:περίπου 40’
Υλικά για 4 άτομα:
• 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό, κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε παϊδάκια)
• 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
• 1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 3 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
• 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (γλαστράκια με φρέσκια ρίγανη βρίσκουμε πλέον σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ). εναλλακτικά, βάζουμε 1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
• ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε στη μέση τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα τους και γύρω τις πατάτες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος σωθούν τα υγρά, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το φαγητό μέσα, για περίπου 5 λεπτά, με μισάνοιχτη την πόρτα. Με τον τρόπο αυτό το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του.

Σερβίρουμε με τυρί φέτα και πράσινη σαλάτα.

Τι πίνουμε: Ενα λευκό κρασί με οξύτητα και σώμα, όπως Ασύρτικο, Chardonnay, Ροδίτη και, γιατι όχι, μια ξανθιά Lager.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ