ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:18
 

Πασχαλινά κουλουράκια

Εύκολα γευστικά σπιτικά κουλουράκια

Newsroom Κ, Αθήνα

Εύκολο / Προετοιμασία: 40΄ ,Ψήσιμο: 15΄- 20΄

Υλικά (για 60-80 κουλουράκια)
2 κούπες ζάχαρη + λίγη ακόμη
για τη μαστίχα
1 κουτ. γλυκού μαστίχα
σε κρυστάλλους
250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4 αυγά + 1 κρόκος αραιωμένος
με λίγο νερό, για άλειμμα
1 κούπα γάλα
1 κιλό αλεύρι + 200 γρ. επιπλέον (περίπου)
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Χτυπάμε σε ένα γουδί λίγη ζάχαρη με τους κρυστάλλους μαστίχας μέχρι να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το μούλτι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά (6-8 λεπτά) μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθεί και το τελευταίο, το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαστίχα και το αλάτι. Δεν θέλουμε πολύ ζύμωμα• μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι, σταματάμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια ό,τι σχήματος θέλουμε και τα ακουμπάμε πάνω στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το άλειμμα του κρόκου και τα βάζουμε στον φούρνο. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυστικά:

Δεν ρίχνουμε όλο το αλεύρι μονομιάς, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό γάλα με μισή κούπα χυμό πορτοκάλι.

Χρησιμοποιούμε όποιο βούτυρο μας αρέσει. Προτείνουμε να πολύ αρωματικό.

Αντί για μαστίχα, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή 2-3 κάψουλες βανίλιας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X