ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:32
 

Πατατοκεφτέδες με μάραθο συνοδεία «ντιπ» κάππαρης

Τις πατάτες θα πρέπει να τις λιώσουμε όσο είναι ακόμα ζεστές

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 40΄, Τηγάνισμα: περίπου 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

• 1 κιλό πατάτες
• 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 αυγό, προτιμάμε βιολογικό
• 2/3 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
• 2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για το ντιπ

• 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή χτυπημένα στο μούλτι
• 1 - 2 φορές
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
• 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
• ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι
• 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη (αν είναι χοντρή, την ψιλοκόβουμε)
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

• αλεύρι & ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ντιπ κάππαρης: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κεφτέδες: Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι. Πλάθουμε περίπου 30 πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκ.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι.

Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 - 2 λεπτά από την άλλη. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.

Τι πίνουμε

Ενα χαρμάνι από Ροδίτη και Σαββατιανό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ