ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πίτσα με φέτα, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και ελιές

«Χωριάτικη» πίτσα που μοσχοβολά ελληνική εξοχή

Newsroom K

 Υλικά

Για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

1 λεπτή ζύμη για πίτσα (βλ. βασική συνταγή εδώ) ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
150 - 200 ml σάλτσα ντομάτας (βλ. βασική συνταγή εδώ)
120 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε κυβάκια
120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
1 μέτρια ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μικρή πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή, κοπανισμένη
10 μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 15΄ (χωρίς το ζυμάρι) Χρόνος: περίπου 15΄

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα) και πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κασέρι, το μείγμα φρέσκιας ντομάτας και από πάνω τη φέτα και τις ελιές. Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Τράβηξε πίσω» τις απολύσεις των υπαλλήλων ο Συνεργατισμός

«Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, είναι οι πλέον προνομιούχοι πολίτες αυτού του κράτους. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν ...»
Joudas Iskariotis  |  06:04

Τούσκ: Στον αέρα η ευρωτουρκική σύνοδος στην Βάρνα

«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου Του Σεραφείμ Κυκκκώτη**** Η παραβατική συμπεριφορά ...»
serafim kykotis  |  22:25

Ακιντζί: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ οι Ε/κ

«Οι εκφραστες του ε/κ κεφαλαιου συνταυτιζονται με τους ναζι τραμπουκους του ΕΛΑΜ ΧρΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρόεδρος ...»
Russ  |  19:19

Λακκοτρύπης στην «Κ»: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται

«Μονο για φανφάρες είσαστε όλοι. Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  |  18:59

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ