ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ριγκατόνι με γαρίδες, φασολάκια και αρακά

Η πλούσια γεύση της γαρίδας ξεχειλίζει από το πιάτο

Newsroom K

Υλικά

350 γρ. ριγκατόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
600 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες (ζυγισμένες ακαθάριστες)
100 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος και κατά προτίμηση βιολογικός
150 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 3 εκ.
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο

Προετοιμασία: 20'           Χρόνος: 15' - 20'

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα φασολάκια και τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκορπίζουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένας αλήτης πέθανε*

«Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΑΝΘΙΑΣ Ωραία, συγκινητική ιστορία. Συνάντησα το μεγάλο μας ποιητή το 1967 στο Λονδίνο. ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  21:11

Σαλμονέλλα σε κυπριακή σεφταλιά στην Ελλάδα

« Ανακοινωση από την εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD. Η εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY ...»
Κωσταντίνος Αυγουστή  |  19:17

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ