ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

Σαλάτα με αλμύρα

Mοσχοβολά καλοκαίρι χάρη στην αλμύρα και το γαύρο.

Newsroom K

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 20' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

1 κιλό αλμύρα, καθαρισμένη από τα κοτσάνια και πλυμένη

40-45 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα αλίπαστα)
Για τη βινεγκρέτ ντομάτας

200 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου
100 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Βινεγκρέτ ντομάτας: Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις στύβουμε με το χέρι, τινάζοντάς τες για να φύγουν τα σπόρια, και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Πολτοποιούμε τα υλικά και τα περνάμε από λεπτή σήτα, πιέζοντας καλά για να απομακρύνουμε τυχόν σπόρια και τις φλούδες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σαλάτα: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε την αλμύρα. Βράζουμε για 2-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμείνει τραγανή. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Tη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε την αλμύρα με τη σάλτσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα φιλετάκια γαύρου. Σερβίρουμε αμέσως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα 21,05 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το 2018

«Κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί. Το ζήτημα είναι τι προετοιμασία κάνουμε (περισυλλογή και ανάπτυξη). ...»
Γιάννης Αλεξάνδρου  |  22:37

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

«Άμα έχεις θράσος χιλίων πιθήκων, δεν ιδρώνει το αφτί σου. Πόσο ακόμα να παραιτηυείς!!!»
ΧΓΑ  |  10:12

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X