ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Σαλάτα με αλμύρα

Mοσχοβολά καλοκαίρι χάρη στην αλμύρα και το γαύρο.

Newsroom K

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 20' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

1 κιλό αλμύρα, καθαρισμένη από τα κοτσάνια και πλυμένη

40-45 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα αλίπαστα)
Για τη βινεγκρέτ ντομάτας

200 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου
100 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Βινεγκρέτ ντομάτας: Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις στύβουμε με το χέρι, τινάζοντάς τες για να φύγουν τα σπόρια, και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Πολτοποιούμε τα υλικά και τα περνάμε από λεπτή σήτα, πιέζοντας καλά για να απομακρύνουμε τυχόν σπόρια και τις φλούδες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σαλάτα: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε την αλμύρα. Βράζουμε για 2-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμείνει τραγανή. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Tη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε την αλμύρα με τη σάλτσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα φιλετάκια γαύρου. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ