ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:51
 

Αρνάκι στη λαδόκολλα με φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα

Ιδανικό για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Newsroom K

Υλικά

2 κιλά αρνί, κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε 10 - 12 κομμάτια
1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για ψητό κρέας (στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε μείγματα μπαχαρικών συσκευασμένα σε βαζάκια. αν θέλουμε, μπορούμε να ετοιμάσουμε το δικό μας μείγμα ανακατεύοντας τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: 1/3 κουτ. γλυκού καρδάμωμο, 1/3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, 1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 1/3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο)
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου (ή όσο θέλουμε), ψιλοκομμένη
τα φύλλα από 10 κλωνάρια δυόσμο
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
4 φρέσκα βερίκοκα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στα τέσσερα
2 φρέσκα ροδάκινα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στα έξι
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6                     Προετοιμασία: 15'

Χρόνος: 2 ώρες + 15΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το μέλι. Το «τρίβουμε» λίγο με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί καλά με τα υλικά. Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα απλώνουμε σε λεία επιφάνεια, το ένα πάνω στο άλλο. Ρίχνουμε στο κέντρο το αρνάκι και σκορπίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο, το δεντρολίβανο και τα φρούτα.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά με τις δύο λαδόκολλες, δίνοντας το σχήμα πακέτου, ώστε να εγκλωβίσουμε μέσα τα υλικά και να μη διαφύγουν κατά το ψήσιμο. Δένουμε το πακέτο με σπάγγο μαγειρικής και το βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά (για να μην καούμε) τη λαδόκολλα και σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και γύρω από το κρέας τα φρούτα και τα μυρωδικά.

Συνοδεύουμε με λευκό πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα χαρμάνι Ροδανού Syrah - Viognier, ένα Tempranillo, ένα κρητικό Λιάτικο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ