ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολίτικο μοσχαράκι με πατάτες

Μια πολίτικη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Newsroom K

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. μοσχάρι, ποντίκι, σε κύβους 4-5 εκ.
1.200 γρ. πατάτες, σε κυβάκια 3-4 εκ.
5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄

Αναμονή: 1 ώρα Μαγείρεμα: 1 ώρα + 20΄

Διαδικασία

Αφήνουμε το κρέας σε μπολ με κρύο νερό για 1 ώρα, για να βγάλει το αίμα του. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει. Στην αρχή θα φαίνεται ότι κολλάει, αλλά μετά τα 2 λεπτά θα ξεκολλήσει εύκολα.

Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αλατοπίπερο και τη 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα 21,05 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το 2018

«Κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί. Το ζήτημα είναι τι προετοιμασία κάνουμε (περισυλλογή και ανάπτυξη). ...»
Γιάννης Αλεξάνδρου  |  22:37

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

«Άμα έχεις θράσος χιλίων πιθήκων, δεν ιδρώνει το αφτί σου. Πόσο ακόμα να παραιτηυείς!!!»
ΧΓΑ  |  10:12

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X