ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταλιατέλες με κοτόπουλο, μουστάρδα και πιπεριές

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, το πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, το πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) ταλιατέλες, ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι, κομμένο σε κύβους
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
6 – 8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες χωρίς το κουκούτσι
400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα, (από κονσέρβα), πολτοποιημένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα περίπου 20΄

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, τις ελιές, τη μουστάρδα και 200 ml νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 -15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στην κατσαρόλα με τα βρασμένα μακαρόνια προσθέτουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση