ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
 

Φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά

Newsroom K

Μερίδες:4   Προετοιμασία:5'  Χρόνος:10'

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά!

Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας. Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.

Συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ