ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα

Μια νόστιμη θαλασσινή μανέστρα με μπόλικη φέτα και γραβιέρα

Newsroom K

Υλικά

12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (αφήνουμε τις ουρές και τα κεφάλια)
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
40 ml ούζο
100 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (αν θέλουμε)
50 ml ελαιόλαδο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 30'     Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά. Το σουρώνουμε και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

J&P: Προς νομικά μέτρα οι Ιωάννου κατά Παπαθωμά

«oraios tipos prepei na en aftos o papathomas. menei elbetia, kikloforei me aeroplano kai motores kai ...»
Jenny  |  16:17

J&P: Προς νομικά μέτρα οι Ιωάννου κατά Παπαθωμά

«Den mporo na katalabo pos mia toso istoriki etaireia exei ftasei se afto to simio.. diladi.. eleos.. ...»
Panos  |  15:28

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία των δολοφονηθέντων

«Κακώς οι συγγενείς δέχτηκαν να γίνει η κηδεία πρην κατάληξη η αστυνομία σε πιθανό σενάριο! »
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:13

J&P: Προς νομικά μέτρα οι Ιωάννου κατά Παπαθωμά

«DISTIXOS I KATHIMERINI GRAFI LATHASMENA ATHRA ENANTION TIS PLEVRAS PARASKEVAIDES. IME IPALLILOS TIS ...»
APLIROTOS IPALLIOS J&P  |  22:41

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ