ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα

Μια νόστιμη θαλασσινή μανέστρα με μπόλικη φέτα και γραβιέρα

Newsroom K

Υλικά

12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (αφήνουμε τις ουρές και τα κεφάλια)
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
40 ml ούζο
100 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (αν θέλουμε)
50 ml ελαιόλαδο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 30'     Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά. Το σουρώνουμε και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμαρχος Λεμεσού: Αυστηρά τα κριτήρια για δημιουργία ψηλών κτιρίων

«Ποια κριτηρια ειναι αυστηρα; Το ελλειματικο παρκινγ, η ελλειψη πρασινου ή η ανεγερση κτιριων στο παραλιακο ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  22:55

Στα €20,43 δις το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το ‘α εξάμηνο του 2018

«Το 2012 το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 15 δις περίπου , ήταν 85% του ΑΕΠ και όλοι φώναζαν. Τώρα ανήλθε ...»
leo  |  13:39

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ