ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπιτική σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο

Το πληθωρικό γαλλικό σάντουιτς αποκτά ελληνική ιθαγένεια με το προζυμένιο ψωμί, τη φέτα και τη γέμιση της κλασικής πίτας

Newsroom K

Υλικά

6-8 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τη γέμιση

200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (έτοιμα καθαρισμένα, σε σακούλα στα σούπερ μάρκετ)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ελαιόλαδο
500 ml φρέσκο γάλα
1 αυγό
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6-8 φέτες     Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: περίπου 30'  Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντάς το με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με το σύρμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς σφιχτή κρέμα χωρίς σβόλους. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Αλείφουμε με το λάδι τις φέτες του ψωμιού και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, συνοδεύουμε με αυγά ποσέ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ