ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο

Newsroom Κ, Αθήνα

Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζυμαρικό στη γέμιση και από τις δύο πλευρές, θα τα καταφέρουμε χωρίς κόπο. Οσον αφορά τη γέμιση, οι επιλογές μας είναι τόσες όσες και οι προτιμήσεις μας.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά για 8 άτομα (για ταψί περίπου 32x38 εκ.)

400 γρ. κανελόνια
650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες
150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.

Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ