ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο της Ελλάδας και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού

Newsroom K

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
200 ml κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Συνάντηση Χαμπιαούρη-εκπαιδευτικών με μεγάλο διακύβευμα για την Παιδεία

«Αν διερωτατε καποιος που ηταν η χρυσταλλα τα τελευταια τεσσερα χρονια, ενω παλια την βλεπαμε συχνα να ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  10:59

Συνάντηση Χαμπιαούρη-εκπαιδευτικών με μεγάλο διακύβευμα για την Παιδεία

«Αν διερωτατε καποιος που ηταν η χρυσταλλα τα τελευταια τεσσερα χρονια, ενω παλια την βλεπαμε συχνα να ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  10:59

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ