ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατσικάκι κοκκινιστό με κόκκινο κρασί και κανέλα

Με ντόπιο κατσίκι και το δικό τους κόκκινο κρασί, το Μαυρούδι, μαγειρεύουν οι Τζιώτες τη συνταγή

Newsroom Κ, Αθήνα

Με ντόπιο κατσίκι και το δικό τους κόκκινο κρασί, το Μαυρούδι, μαγειρεύουν οι Τζιώτες τη συνταγή αυτή. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε ένα κόκκινο κρασί με σώμα, π.χ. ένα Αγιωργίτικο, ή άλλο κόκκινο κρασί της αρεσκείας μας.

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό κατσίκι, από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε μερίδες
4 μέτριες ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, κατά προτίμηση σαντορινιός, διαλυμένος σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
λίγη ζάχαρη
1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 15΄   Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα+10΄

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον διαλυμένο πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Αν, όμως, στο τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν παραπανίσια υγρά, τραβάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και τότε ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Πετάμε την κανέλα και τα μπαχάρια, προσθέτουμε το δυόσμο, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ένα απλό λευκό ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ