ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:43
 

Κεμπάπ κοτόπουλου με γιαουρτοσάλτσα

Τα σπιτικά κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου είναι ότι πρέπει για να τα φάτε μαζί με την παρέα σας

Newsroom Κ, Αθήνα

Υλικά

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κακουλέ, σε σκόνη (λέγεται και καρδάμωμο)
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ο χυμός ενός μικρού λεμονιού
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
30 ml ελαιόλαδο αλάτι

Μερίδες: 8 κεμπάπ     Προετοιμασία: 15'

Χρόνος: 8'

Διαδικασία

Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 17 - 18 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X