ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:03
 

«Κινέζικο» κοτόπουλο στο φούρνο με σόγια και μέλι

Με τον πουρέ πατάτας και κολοκυθιού αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλο γίνονται πεντανόστιμα

Newsroom K

Υλικά

12 μπουτάκια (τα κοπανάκια) κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

130 ml σάλτσα σόγιας
5 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα

Μερίδες: 4        Προετοιμασία: 5'

Χρόνος: περίπου 40'

Διαδικασία

Μαρινάδα: Σε ένα μπρίκι βάζουμε 40 ml νερό με το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο μέλι με τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε καλά μέσα στο μείγμα ώστε να τα «πιάσει» η μαρινάδα από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180° C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε, πασπαλίζoντας με το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύουμε με: πουρέ λαχανικών (πατάτα - κολοκύθι) και πράσινη σαλάτα εποχής με ντρέσινγκ μουστάρδας.

Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο, για να ισορροπήσει τη γλύκα του πιάτου ή, αν επιμένετε λευκά, ένα Sauvignon blanc ή ένα Traminer.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ