ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο Αλοννήσου

Σε μισή ώρα τρώμε δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο

Newsroom K

Υλικά

400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. τόνος κατά προτίμηση Αλοννήσου σε νερό, καλά στραγγισμένος (είναι εκλεκτό προϊόν, με γεύση που υπερτερεί σε σχέση με τους τόνους Ατλαντικού, και το βρίσκουμε συσκευασμένο σε γυάλινα βαζάκια σε παντοπωλεία και deli)
2 φρέσκα καλαμπόκια (ή 200 γρ. κατεψυγμένα, κατά προτίμηση βιολογικά)
1/2 φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 εκ.
1/2 κρεμμύδι λευκό ξερό, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
60 γρ. μαγιονέζα
120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/2 πιπεριά καυτερή κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αφρίνα αλατιού (φυσικό, ανεπεξέργαστο άνθος αλατιού, το οποίο συλλέγεται με το χέρι - στην αγορά κυκλοφορεί αφρίνα από το Μεσολόγγι, σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: 4   Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 12΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια του. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Η λύση πασπαρτού είναι τα ροζέ κρασιά. Ασύρτικο και Σαντορίνη, για πάστα με θαλασσινά. Μυρωδικά, μπέικον και ελιές ζητούν ένα Αγιωργίτικο, Cabernet και Ξινόμαυρο. Τέλος, με φρέσκα τυριά, Μαντινεία, Sauvignon και Chardonnay.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ