ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο Αλοννήσου

Σε μισή ώρα τρώμε δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο

Newsroom K

Υλικά

400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. τόνος κατά προτίμηση Αλοννήσου σε νερό, καλά στραγγισμένος (είναι εκλεκτό προϊόν, με γεύση που υπερτερεί σε σχέση με τους τόνους Ατλαντικού, και το βρίσκουμε συσκευασμένο σε γυάλινα βαζάκια σε παντοπωλεία και deli)
2 φρέσκα καλαμπόκια (ή 200 γρ. κατεψυγμένα, κατά προτίμηση βιολογικά)
1/2 φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 εκ.
1/2 κρεμμύδι λευκό ξερό, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
60 γρ. μαγιονέζα
120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/2 πιπεριά καυτερή κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αφρίνα αλατιού (φυσικό, ανεπεξέργαστο άνθος αλατιού, το οποίο συλλέγεται με το χέρι - στην αγορά κυκλοφορεί αφρίνα από το Μεσολόγγι, σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: 4   Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 12΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια του. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Η λύση πασπαρτού είναι τα ροζέ κρασιά. Ασύρτικο και Σαντορίνη, για πάστα με θαλασσινά. Μυρωδικά, μπέικον και ελιές ζητούν ένα Αγιωργίτικο, Cabernet και Ξινόμαυρο. Τέλος, με φρέσκα τυριά, Μαντινεία, Sauvignon και Chardonnay.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X