ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο με κάσιους

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.

Newsroom K

Υλικά

1-2 αποξηραµένες κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκοµµένες
1 κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
2 κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
50 ml νερό
1/2-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. κάσιους
4-5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
500 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κοµµένα σε λεπτές λωρίδες 2-3 εκ.
1 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
1/2 καρότο, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε χοντρές φέτες
το λευκό και τρυφερό πράσινο µέρος από 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, κοµµένα σε κοµµάτια µήκους 1 εκ.
τριµµένο λευκό πιπέρι, για το πασπάλισµα
αλάτι

Διαδικασία

Μερίδες: 2-3    Προετοιμασία: 25'

Χρόνος: 14'      Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας


Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, τον ζωµό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.

Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα κάσιους σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.

Σοτάρουµε τα τσίλι στο ίδιο λάδι, σε µέτρια φωτιά, για 1 λεπτό. Πρέπει να σκουρύνουν, αλλά δεν τα αφήνουµε να µαυρίσουν και να καούν. Τα βγάζουµε από το σκεύος µε µια τρυπητή κουτάλα.

Ζεσταίνουµε το ίδιο λάδι ξανά και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί. Τα παίρνουµε από το γουόκ και επαναλαµβάνουµε µε το υπόλοιπο σκόρδο και το κοτόπουλο. Ξαναβάζουµε όλο το κοτόπουλο στο γουόκ.

Προσθέτουµε την πιπεριά, το καρότο, το κρεµµύδι και το µείγµα µε τις σάλτσες στο γουόκ και σοτάρουµε για 1-2 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.

Προσθέτουµε τα κάσιους, τα τσίλι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε καλά. Πασπαλίζουµε µε τριµµένο πιπέρι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ