ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κότσι χοιρινό με μανιτάρια πορτσίνι

Ένα ξεχωριστό φαγητό για το μεσημεριανό μας τραπέζι

Newsroom K

Υλικά (για 2 - 3 άτομα)

1 κότσι χοιρινό, περίπου 800 - 1.000 γρ., με το δέρμα του
150 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
300 ml λευκό ξηρό κρασί
800 ml σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄

Αναμονή: 10΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 50΄

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι και 250 ml νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε στην άκρη το νερό όπου τα μουλιάσαμε.

Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κότσι για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όσο γίνεται (λόγω του περίεργου σχήματός του) από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το νερό όπου μουλιάσαμε τα μανιτάρια, το ζωμό, το δεντρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Αφαιρούμε και πετάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάζουμε το κότσι σε μια πιατέλα. Αν η σάλτσα με τα μανιτάρια είναι πιο υδαρής από όσο μας αρέσει, τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Σερβίρουμε το κότσι (αφού αφαιρέσουμε το δέρμα του) με τη σάλτσα και ένα λευκό πιλάφι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ