ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαχταριστό κατσικάκι για την Κυριακή του Πάσχα

Κατσικάκι στη γάστρα με κρεμμύδια και κρούστα από βορειοαφρικανικά μπαχαρικά και γιαούρτι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

3 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση σπάλα και μπούτι, με το κόκαλο, σε κομμάτια των 200 γρ.
2 κιλά καρότα, όσο γίνεται πιο μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες των 2 - 3 εκ.
τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1½ κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
χυμός από 2 πορτοκάλια χυμός από 1/2 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6      Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 1½ ώρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και το τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα θυμαριού.

Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κρέας και παραχώνουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα και το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο θυμάρι και αλατοπίπερο, και τα σκορπίζουμε γύρω από το κατσίκι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τους χυμούς εσπεριδοειδών και το λάδι και περιχύνουμε το κατσίκι και τα καρότα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα καρότα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C. Βγάζουμε για λίγο τη γάστρα από το φούρνο, γυρίζουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρώς τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένη τη γάστρα για άλλα 20 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας καλά.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X