ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:31
 

Μακαρονοσαλάτα με ντομάτα, κάππαρη και ελιές

Ελαφρύ σαλατογεύμα κατάλληλο για όλες τις ώρες

Newsroom K

Υλικά

300 γρ. πένες
600 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρά κοπανισμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε χοντρά καρέ
20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
4 κουτ. σούπας ξίδι
4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού ή ρίγανης, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, χοντροκοπανισμένα
1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μοιάζει με το μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε σε όλα τα μπαχαράδικα· το αντικαθιστούμε με λευκό σουσάμι)
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6            Προετοιμασία: 25'

Χρόνος: 8' - 10'     Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 30΄ για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις ελιές, την κάππαρη, το ξίδι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να μαριναριστούν.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα αδειάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε από τη «σάλτσα» ντομάτας τη σκελίδα σκόρδου και προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και τη μαντζουράνα. Αδειάζουμε στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X