ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:49
 

Μπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Λαχταριστά κομμάτια κοτόπουλου για το μεσημεριανό γεύμα

Newsroom K

Υλικά (μεζές για 8 άτομα)

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
Για τη μαρινάδα - σάλτσα

100 ml σόγια, κατά προτίμηση βιολογική
70 ml μέλι της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη)
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
40 ml χυμός λεμονιού
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (αν βρούμε τρυφερά κρεμμυδάκια, αλλιώς το παραλείπουμε)
1/2 - 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (ή όσο μας αρέσει)

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: 3 ώρες

Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 25΄

Διαδικασία

Μαρινάδα - σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».

Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.

Σε ένα μικρό ταψί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (μπορούμε να τα αφήσουμε έως 10 ώρες, γι’ αυτό, αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X