ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Paella Valenciana: Μια αυθεντική ισπανική συνταγή

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού

Newsroom K

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού - έτσι την προτιμούν στη μεσογειακή πόλη, που θεωρείται πατρίδα του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε μέτριες ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 πιπεριές πράσινες, σε καρέ 2 πιπεριές κόκκινες, σε καρέ
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλ. βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή αρακάς
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. μύδια, καθαρισμένα
250 γρ. καλαμαράκια, σε ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σαφράν
400 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml ζωμός κοτόπουλου
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 2       Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 35'

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μισό ζωμό και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα θαλασσινά, το σαφράν, τα φασόλια ή τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ