ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πένες με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι Δομοκού

Φοβερό καθημερινό φαγητάκι που σου γεμίζει την ψυχή

Υλικά

700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 - 3 εκ.
500 γρ. πένες (ή φαρφάλες ή ριγκατόνι)
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους*, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
80 ml λευκό, ξηρό κρασί
150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
2 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4           Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 30'        Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών). Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο με λαδολέμονο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.

Μυστικό 

Είδος μανιταριών με μπεζ απόχρωση, μαστιχωτή σάρκα και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση - στην ψητή τους εκδοχή η νοστιμιά τους θυμίζει σε πολλούς ψητό κρέας ή συκώτι. Τα βρίσκουμε και σε baby εκδοχή, αλλά και «φιλεταρισμένα», δηλ. καθαρισμένα από το σκληρό κοτσανάκι τους. Εξαιρετικά αυτά που παράγει η ευβοϊκή εταιρεία Δίρφυς (τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Από την ίδια εταιρεία κυκλοφορούν και κίτρινα πλευρώτους. Πρόκειται για ένα είδος με ξεχωριστή νοστιμιά, λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και γλυκίζουσα, φινετσάτη γεύση.

Σχόλια αναγνωστών

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X