ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:37
 

Πίτσα «μουσακάς» με μελιτζάνες και κιμά, χωρίς μπεσαμέλ

Φτιάξτε την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα για το μεσημεριανό τραπέζι

Newsroom K

Προετοιμασία: 30΄ (χωρίς το ζυμάρι),    Αναμονή: 20΄ - 30΄

Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 50΄

Υλικά (για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.)

1 λεπτή ζύμη για πίτσα ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
2 μικρές μελιτζάνες, φλάσκες, σε λεπτές ροδέλες (τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 - 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά, πριν από το τηγάνισμα)
100 ml ελαιόλαδο (για τις μελιτζάνες)
350 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη

Για τον κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (σπάλα)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
20 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.

Προσθέτουμε 150 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη, για λίγα λεπτά, να κρυώσει λίγο.

Μελιτζάνες: Παράλληλα, σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Πίτσα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στον αέρα). Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή μια λαμαρίνα) ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το βάζουμε στο ταψί.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας και τον κιμά. Από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες, σκορπίζουμε τα τυριά (το κατίκι με το κουτάλι) και ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ