ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Ψητό κατσίκι με ανάμεικτα λαχανικά

Ένα απολαυστικό μεσημεριανό για το οικογενειακό τραπέζι

Newsroom K

Υλικά

4 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση σπάλα και μπούτι, κομμένο σε μερίδες και καλά πλυμένο
1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά καρέ
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους περίπου 3 - 4 εκ.
2 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες* και κομμένες σε 4 κομμάτια η καθεμία. Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες;
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
100 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, της αρεσκείας μας
χυμός από 1 μεγάλο, ζουμερό λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6 - 8       Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: περίπου 1 ώρα + 40'

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά και σκορπίζουμε το σοταρισμένο κρέας, μαζί με το ζουμί από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με 200 ml νερό και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν βάλουμε ταψί, σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C, αφαιρούμε το καπάκι ή τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας και τα λαχανικά να ροδίσουν.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ