ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ριγκατόνι με γαρίδες, φασολάκια και αρακά

Η πλούσια γεύση της γαρίδας ξεχειλίζει από το πιάτο

Newsroom K

Υλικά

350 γρ. ριγκατόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
600 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες (ζυγισμένες ακαθάριστες)
100 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος και κατά προτίμηση βιολογικός
150 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 3 εκ.
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο

Προετοιμασία: 20'           Χρόνος: 15' - 20'

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα φασολάκια και τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκορπίζουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ