ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα

Από το φούρνο ζεστό και στο πιάτο μας αχνιστό

Newsroom K

Υλικά

800 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 4 - 5 εκ. (βρίσκουμε και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε φέτες)
500 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους 4 - 5 εκ.
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
130 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, τριμμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: για βαθύ πυρέξ 2½ λίτρων Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: περίπου 1 ώρα + 15΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε. Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ