ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπιτικές μελωμένες ταχινόπιτες

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Newsroom K

ΥΛΙΚΑ
Για 16 μικρές ταχινόπιτες

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
30 γρ. ζάχαρη
140 ml χλιαρό νερό
20 ml ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. ακατέργαστο ταχίνι
110 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 ml νερό
160 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυμίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
2.Βάζουμε τη ζύμη σ’ ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και ν’ αυξηθεί ο όγκος της. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας σ’ ένα μπολ το ταχίνι με τη ζάχαρη και την κανέλα.
3. Σ’ έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε πάνω τη γέμιση ταχίνι. Τυλίγουμε το φύλλο έτσι που να σχηματίσουμε ένα ρολό.
4. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο. Κόβουμε τον κύλινδρο ζύμης σε κομμάτια (2 δάχτυλα πάχος περίπου) που θα είναι το μέγεθος της ταχινόπιτάς μας. Τοποθετούμε τις άψητες ταχινόπιτες στη λαμαρίνα και τις πιέζουμε ώστε να πάρουν στρογγυλό σχήμα. Σκεπάζουμε το ταψί και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C και ψήνουμε για 15 με 17 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
6. Όταν οι ταχινόπιτες ψηθούν τις βουτάμε ζεστές, λίγες – λίγες, για πολύ λίγο, στο ζεστό σιρόπι να τραβήξουν και να μελώσουν. Τις αφαιρούμε απ’ το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με περισσότερη κανέλα, αν προτιμάμε, πριν τις σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Athenas Recipes

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X