ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα

Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Newsroom K


Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)
μπούκοβο
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
300 γρ. ταλιατέλες
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 - 3 κουτ. σούπας μυζήθρα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χριστοφόρου: Η απομείωση υπεραξίας της Λαϊκής κυμαινόταν 330- 576 εκ.

«Ο Παναγιώτης Κουννής, για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάγκαζε τους υπαλλήλους του να τηλεφωνούν σε καλούς ...»
knak  |  10:10

Συνέχεια στις Βρυξέλλες θα δώσει η Κύπρος για τουρκική Navtex

«@Russ Ο κάθε ψυχοπαθής γράφει ότι ανοησία του κατεβεί προκειμένου να κερδίσει 5 λεπτά δημοσιότητας. ...»
Κωστάκης Ιωάννου  |  09:50

Συζήτηση για Κυπριακό και Ενέργεια την Τετάρτη στα κατεχόμενα

«@Russ Ο κάθε ψυχοπαθής γράφει ότι ανοησία του κατεβεί προκειμένου να κερδίσει 5 λεπτά δημοσιότητας.»
Κωστάκης Ιωάννου  |  09:34

Συζήτηση για Κυπριακό και Ενέργεια την Τετάρτη στα κατεχόμενα

«Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι Ελληνοκύπριοι καπιταλιστές σαν η αρκετά πιο ισχυρότερη πλευρά. Άλλωστε ...»
Russ  |  21:00

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ