ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πιο αγαπημένο και φθηνό φαγητό του καλοκαιριού

Γαύρος στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και δεντρολίβανο

Newsroom K

Υλικά

1½ κιλό γαύρος
2 μέτριες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους, χωρίς σπόρια (τις αφήνουμε με τη φλούδα τους, αν είναι λεπτή, αλλιώς τις ξεφλουδίζουμε)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο και ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας ξερό και θρυμματισμένο (ή 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
20 ml ξίδι από κρασί περίπου
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4          Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 10' - 12' Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Για να καθαρίσουμε το γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και µε τον αντίχειρά μας ανοίγουμε προσεκτικά το σώμα κάθε ψαριού κατά μήκος, από το κεφάλι προς την ουρά, τραβώντας µε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε τα εντόσθια και, αν θέλουμε, και τη ραχοκοκαλιά. Ξεπλένουμε γρήγορα το γαύρο, σε δόσεις, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, και τον στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για 15 - 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη ρίχνουμε τους κύβους ντομάτας, το σκόρδο, το δεντρολίβανο ή τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ταψί, το απλώνουμε να πάει παντού και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του γαύρου.

Το απλώνουμε όσο καλύτερα γίνεται και το ψήνουμε, για 10 - 12 λεπτά, σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και, ιδανικά, με πατάτες τηγανητές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Καμμένος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις πολιτικές δυνάμεις

«Άσε ρε νούμερο.... Μέχρι προχθές έσταζες μέλι για την κυβέρνηση, τώρα τα χώνεις.... Για τόση αμνησία ...»
Ανώνυμος  |  20:54

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X