ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χοιρινό με σέλινα φρικασέ

Mια παραδοσιακή συνταγή από την Ελλάδα

Newsroom Κ, Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κρέας χοιρινό (προτιμότερο από σπάλα), σε μικρές μερίδες
1½ κιλό σέλινο, καθαρισμένο από τα πολύ χοντρά κοτσάνια, σε κομμάτια 5 εκ.
100 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
χυμός από 1 - 2 λεμόνια (ανάλογαμε το πόσο ξινό το θέλουμε)

Προετοιμασία: 1 ώρα Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να ξεκολλάνε και να γυρίζουν εύκολα. Τα σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το σέλινο για 2 - 3 λεπτά, να καμφθεί η δριμεία γεύση του. Μεταφέρουμε το σέλινο μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το σέλινο και σχεδόν να δέσει η σάλτσα.

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια (με το σύρμα ή το μίξερ χειρός) μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ στο τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα και το χυμό του λεμονιού με σταθερή ροή.

Σβήνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο πολύ αργά, ανακατεύοντας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το αυγολέμονο να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε στο φαγητό τη σάλτσα και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ