ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:53
 

Χταποδοκεφτέδες από την Θάσο

Σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε με τις κουκούλες και τις λεπτές άκρες από τα πλοκάμια

Newsroom K

Σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε με τις κουκούλες και τις λεπτές άκρες από τα πλοκάμια που θα κρατήσουμε στην κατάψυξη από αρκετά χταποδομαγειρέματα.

Υλικά

1 χταπόδι, περίπου
1½ κιλό, καθαρισμένο
2 αυγά
1/2 μάτσο μαϊντανός + 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένα
100 γρ. αλεύρι+για το πανάρισμα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια + 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας γαλέτα
50 ml ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα αλάτι

Μερίδες: 4                 Προετοιμασία: 25'

Χρόνος: 1 ώρα + 30' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Βράζουμε το χταπόδι χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομματάκια (το ζουμί το κρατάμε για άλλο φαγητό, π.χ. πιλάφι). «Ζυμώνουμε» το χταπόδι με όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες (αν χρειαστεί, βάζουμε λίγη φρυγανιά ακόμη) και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4 - 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X