ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα

Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Newsroom K


Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)
μπούκοβο
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
300 γρ. ταλιατέλες
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 - 3 κουτ. σούπας μυζήθρα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: «Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία ούτε και δημιουργία κλίματος»

«"Μέσα στην αλλοφροσύνη των παθών, έγιναν από μέρους των ατάκτων μας αντίποινα αξιοθρήνητα κατά των Τούρκων, ...»
Russ  |  21:32

Βίντεο: Η «στρατολόγηση» ενός μικρού κοριτσιού από τον Ερντογάν

«Ο Ευρωπαικος καπιταλισμος ειναι η μανα που γεννησε το Ναζισμο/Φασισμο, που σημερα σηκωνει κεφαλη με ...»
Russ  |  18:49

KE: Θυσιάζουν το μέλλον των Τ/κ για να είναι αρεστοί στην Τουρκία

«...............Το 1963 η ε/κ ηγεσία έκλεψε το μερίδιο των τ/κ απο το κοινο κρατος και με κτηνωδη ...»
Russ  |  18:42

Βίντεο: Η «στρατολόγηση» ενός μικρού κοριτσιού από τον Ερντογάν

«Αναβίωση του χιτλερισμού υπό τα όμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!! Αν δεν ξυπνήσει η Ευρώπη θα κλάψουμε ...»
Ai Em  |  14:25

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ