ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα

Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Newsroom K


Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)
μπούκοβο
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
300 γρ. ταλιατέλες
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 - 3 κουτ. σούπας μυζήθρα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ