ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Θησαυροί της Κυπριακής Κουζίνας» από τη Μαριλένα Ιωαννίδου

Παρουσιάζει τη κουζίνα της Κύπρου στις 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρα στην παλιά Λευκωσία

Newsroom K

Εδώ και 16 χρόνια, η Μαριλένα Ιωαννίδου ερευνά την παράδοση και ιστορία της Κύπρου με άξονα την κουζίνα και τον πολιτισμό γύρω απο το φαγητό. Σκοπός η διάσωση και προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, με τρόπο που να αναβαθμίζει την εικόνα των παραδοσιακών μας καταβολών, έτσι ώστε να γίνουν μέρος της ζωής μας σήμερα.

Μετά από πολλές παρουσιάσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμμετοχές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, τις δύο ταινίες ντοκυμαντέρ “Με γέφυρα τη γευστική μας παράδοση” και το βιβλίο-συνεργασία με Γερμανικό οίκο “CYPRUS: A Culinary Journey” (το οποίο τιμήθηκε με 6 διεθνή βραβεία), σειρά έχει το δικό της βιβλίο-πανόραμα της κυπριακής κουζίνας.

Το βιβλίο «Θησαυροί της Κυπριακής Κουζίνας» στα ελληνικά και «Cyprus Food Treasures” στα αγγλικά δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κυπριακής κουζίνας, με συνταγές όπως η Μαριλένα τις γνώρισε από τις έρευνες της στα χωριά και πόλεις, διασκευασμένες έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν.

Είναι διανθισμένο με πληροφορίες σχετικές με την παράδοση και τον πολιτισμό του φαγητού στη Κύπρο και περιλαμβάνει επίσης δικές της δημιουργίες οι οποίες αξιοποιούν τα παραδοσιακά μας προϊόντα, πάντα με σεβασμό προς τις παραδοσιακές γεύσεις και βασικά χαρακτηριστικά της κουζίνας μας.

Επιπλέον επειδή το οπτικό στοιχείο είναι στις μέρες μας εξαιρετικά σημαντικό, όλες οι συνταγές έχουν αποτυπωθεί από τον φωτογραφικό φακό του βραβευμένου Γιώργου Πανταζή, με μια φρέσκια ματιά και ταυτόχρονα μια σύγχρονη αλλά ζεστή άποψη.

Συνταγές, κείμενα και φωτογραφίες συνθέτουν μια πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση 200 σελίδων, η οποία διατίθεται στην τιμή των 25 ευρώ.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου της «Θησαυροί της Κυπριακής Κουζίνας», η Μαριλένα Ιωαννίδου παρουσιάζει τη κουζίνα της Κύπρου στις 30 Νοεμβρίου, στις 7μμ στο Θέατρο Χώρα, Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Κοραή 1.
Θα ακολουθήσει κέρασμα με γλυκά και αλμυρά από συνταγές του βιβλίου.

*Η Μαριλένα Ιωαννίδου είναι μέλος της επιτροπής γευσιγνωσίας στα Βραβεία Ποιότητας του «Γ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ