ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωριάτικη σαλάτα με μαυροκούκι και σουμάκ

Με την προσθήκη απλών υλικών στη σαλάτα μας δίνουμε φρέσκια γεύση και απίθανο άρωμα

Newsroom K

 

Υλικά

3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες 1
μικρό κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
1 μέτριο αγγούρι, σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κέρατα πράσινες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
τα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
6-8 ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Καλαβρύτων, κομμένη σε μέτριους κύβους
2 κουτ. σούπας ξίδι
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μοιάζει με το μαυροσούσαμο και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα)
1/4 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με βυσσινί χρώμα και όξινη γεύση, που το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν και να βγάλουν λίγα υγρά, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις ελιές, την κάππαρη και τη φέτα, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μαυροκούκι και το σουμάκ και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ