ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:54
 

Χταποδοκεφτέδες από την Θάσο

Σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε με τις κουκούλες και τις λεπτές άκρες από τα πλοκάμια

Newsroom K

Σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε με τις κουκούλες και τις λεπτές άκρες από τα πλοκάμια που θα κρατήσουμε στην κατάψυξη από αρκετά χταποδομαγειρέματα.

Υλικά

1 χταπόδι, περίπου
1½ κιλό, καθαρισμένο
2 αυγά
1/2 μάτσο μαϊντανός + 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένα
100 γρ. αλεύρι+για το πανάρισμα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια + 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας γαλέτα
50 ml ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα αλάτι

Μερίδες: 4                 Προετοιμασία: 25'

Χρόνος: 1 ώρα + 30' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Βράζουμε το χταπόδι χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομματάκια (το ζουμί το κρατάμε για άλλο φαγητό, π.χ. πιλάφι). «Ζυμώνουμε» το χταπόδι με όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες (αν χρειαστεί, βάζουμε λίγη φρυγανιά ακόμη) και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4 - 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Κατάθεση εγγράφων δέχεται η Ερευνητική για τον Συνεργατισμό

«Aς ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι το καινούργιο και ... αποκαλυπτικό! »
knak  |  13:14

Το γλωσσάρι της οργής

«Κι εσείς κύριε Απόστολε Κουρουπάκη, το βιολί σας. Η προσπάθεια για εμπέδωση του Γλωσσαρίου από τους ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:31

Ενα βακτήριο απειλεί να γίνει σούπερ ιός

«Παρακαλώ να επισημάνετε στο συγγραφέα ότι άλλο ιός άλλο βακτήριο! Καμμία σχέση. Έλλειψη βιολογικού ...»
Αντώνιος Κριμιτζας  |  01:29

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ