ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περιοδικό Grape: εξερευνήστε τα μυστικά του κρασιού

Κυκλοφορεί αύριο με την Οικονομική Καθημερινή - Μάθετε για την οινολογία και την οικονομία του αμπελώνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Grape, ένα περιοδικό για το κρασί, την οινολογία αλλά και πώς η οινοποιία μπορεί να συμβάλει στην οικονομία κυκλοφορεί αύριο με την Οικονομική Καθημερινή. Το τεύχος που θα κυκλοφορήσει θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να υπάρξουν από τη σωστή διαχείριση των αμπελώνων είναι πολλά. Επίσης οι παράπλευρες δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν οπωσδήποτε ανοίγουν πολλές προοπτικές. Εκτός από τις προφανείς δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν γύρω από έναν αμπελώνα, μεταποίηση, εμφιάλωση, εμπορία, το κρασί ως προϊόν και το αμπέλι μπορούν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία προσφέροντας απασχόληση, να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή.

Σε αυτό το τεύχος του Grape που θα κυκλοφορήσει με την Οικονομική Καθημερινή ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πώς τα παραπάνω ήδη γίνονται πραγματικότητα. Σε όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική, αρχίζουν να αξιοποιούνται πολλαπλώς τα οφέλη του κρασιού. Οι συνεντεύξεις παραδοσιακών παραγωγών αλλά και συνεχιστών παλαιότερων παραγωγών (Στέλιος Μπουτάρης, Γιώργος Σκούρας) που φιλοξενούνται στο τεύχος δίνουν ακριβώς αυτή τη διάσταση, ότι το κρασί μπορεί να προσφέρει οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Επίσης, επιλέγονται οινολογικοί προορισμοί παρουσιάζοντας την εγχώρια παραγωγή και πώς περιοχές όπως η Νάουσα, η Κρήτη, η Νεμέα επωφελήθηκαν από την ανάπτυξη του αμπελιού. Παρουσιάζονται επίσης ξεχωριστές ποικιλίες (Ασύρτικο), πώς μπλέκεται η αρχιτεκτονική με το κρασί, και οι εμπειρίες επαγγελματιών του οίνου.

Όλα όσα θέλετε, λοιπόν, να μάθετε για το κρασί και ακόμα περισσότερα στο Grape που θα κυκλοφορήσει αύριο μαζί με την Οικονομική Καθημερινή.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ