ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε να πεις «ναι» στα κοντά αγορίστικα μαλλιά

Είναι στυλάτα και μοντέρνα, είναι όμως για εσένα;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ειδικά κατά την εποχή της άνοιξης, πολλές είναι οι γυναίκες οι οποίες δελεάζονται να κόψουν τα μαλλιά τους αρκετά κοντά, το λεγόμενο «αγορίστικο» στυλ ή, όπως είναι γνωστό στα αγγλικά, το λεγόμενο «pixie cut». Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο πολλές γυναίκες τολμούν να κόψουν τα μαλλιά τους κοντά. Είναι μία τάση που αρχικά υιοθετήθηκε από τις σταρ και έπειτα πολλές τις αντέγραψαν. Πρόκειται, ωστόσο, για μία πολύ μεγάλη απόφαση για κάθε γυναίκα, μιας και τα μακριά μαλλιά υπήρξαν πάντα συνδεδεμένα με την ομορφιά και τη θηλυκότητα μιας γυναίκας.

Ποιες είναι οι σκέψεις που πρέπει να περάσουν από το μυαλό σου, όμως, πριν να πεις «ναι» σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή;

1) Το σχήμα του προσώπου σου. Συνήθως τα κοντά αγορίστικα μαλλιά ταιριάζουν σε γυναίκες που έχουν λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου. Επιπλέον, τα κοντά μαλλιά κολακεύουν τα πρόσωπα που έχουν στρογγυλό σχήμα ή έντονες γωνίες. Από την άλλη, δεν συστήνονται για πρόσωπα που έχουν τετράγωνο σχήμα ή οβάλ.

2) Η επιδερμίδα σου. Το pixie cut τονίζει τυχόν ατέλειες του δέρματός σου. Έτσι εάν διανύετε περίοδο ακμής, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

3) Το συνολικό σου στυλ. Προσπάθησε να φανταστείς το νέο σου κοντό κούρεμα σε συνδυασμό με το υπόλοιπό σου στυλ. Μην φαντάζεσαι μόνο πώς θα είναι το πρόσωπό σου, σκέψου πώς θα είναι το συνολικό αποτέλεσμα. Δες το κούρεμά σου σαν ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να συμπληρώνει και να αναδεικνύει τις στυλιστικές σου απόψεις και επιλογές.

4) Η προσωπικότητά σου. Εάν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, εάν νιώθεις ότι μπορείς να υποστηρίξεις κάτι πιο μοντέρνο και ανατρεπτικό, τότε προχώρησε σε αυτή την αλλαγή. Από τη στιγμή οι πιο πολλές γυναίκες προτιμούν τα μακριά μαλλιά, μην τα κόψεις εάν νιώθεις ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις και να αναδείξεις το κούρεμα.

5) Πόσο χρόνο διαθέτεις για να αφιερώνεις στα μαλλιά σου. Γενικά, λέγεται πως τα κοντά μαλλιά είναι πολύ πιο εύκολα στο χτένισμα και στο φορμάρισμα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το είδος της τρίχας, μιας και σε κάποιες γυναίκες το κοντό μαλλί μπορεί να αποδειχτεί σωστός μπελάς και να μη «φτιάχνει» με τίποτα. Επιπλέον, θα χρειάζεσαι και συχνό κόψιμο, εάν θες να μην αυξηθεί το μήκος. Στις φάσεις αυτές που τα μαλλιά θα μακραίνουν, θα είναι και ιδιαίτερα δύσκολο το φιξάρισμά τους.

6) Σκέψου μήπως πρόκειται για μία πρόσκαιρη επιθυμία. Όπως γνωρίζεις, δεν αυξάνεται το μήκος των μαλλιών σε μία νύχτα, χρειάζονται αρκετοί μήνες για να γίνει αυτό. Οπότε, εάν δεν το επιθυμείς αρκετά ή εάν δεν είσαι σταθερός ή υπομονετικός τύπος, καλύτερα να το αποφύγεις.

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση