ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νίκησε το άγχος της καθημερινότητας με 5 απλά βήματα

Αποτοξινώσου από την ένταση της ημέρας και φόρτισε τις μπαταρίες σου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι σημερινοί γρήγοροι ρυθμοί ζωής μάς δημιουργούν άγχος, το οποίο συνεχώς αυξάνεται εξαιτίας των διάφορων υποχρεώσεων, προσωπικών, οικογενειακών, επαγγελματικών. 

Η καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας είναι βαρυφορτωμένη και αναντίρρητα υπάρχουν πολλές στιγμές κατά τις οποίες θέλεις να ξεφύγεις από το πρόγραμμά σου, που καταντάει κουραστικό, βαρετό, ασκόπως επαναλαμβανόμενο.

Σου προτείνουμε 5 απλούς τρόπους για να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις, να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου:

1) Περιποιήσου τον εαυτό σου ή αλλιώς beauté time! Όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό για εσένα, είτε είσαι σκληρά εργαζόμενη είτε είσαι άνεργη που ψάχνεις για δουλειά είτε έχεις σύζυγο και παιδιά είτε είσαι ελεύθερη. Όποια και αν είναι τα δεδομένα σου, προσπάθησε να καθιερώσεις κάποιες συνήθειες που θα σου επιτρέπουν να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, κάνοντας πράγματα που αγαπάς, φροντίζοντας τον εαυτό σου και την εμφάνισή σου. Φτιάξε τα νύχια σου, κάνε μία μάσκα ομορφιάς, περιποιήσου τα μαλλιά σου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε έξοδα, μπορείς να τα κάνεις αυτά και μόνη σου στο σπίτι σου. Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να φτιάξει η διάθεση και η ψυχολογία σου από αυτά τα μικρά πράγματα.

2) Ξεκίνησε ένα χόμπι. Σκέψου τι σου αρέσει, ποιες είναι οι κλίσεις σου, με τι σου αρέσει να απασχολείς τον εαυτό σου στον ελεύθερό σου χρόνο και κάνε το όσο μπορείς πιο πολύ. Σου αρέσει, για παράδειγμα, να χορεύεις; Ωραία, αφιέρωσε χρόνο σε μαθήματα χορού ή βάλε μουσική στο σπίτι σου και ξεκίνησε να χορεύεις! Σου αρέσει να παίζεις ένα μουσικό όργανο, να ζωγραφίζεις, σου αρέσει μήπως να μαζεύεις καρτ ποστάλ; Τότε αφιέρωσε χρόνο σε αυτές τις δραστηριότητες. Προσοχή! Στα χόμπι δεν ανήκει και η τάση σου για ψώνια! Εάν το απολαμβάνεις όμως, γιατί όχι, κάνε το όμως με μέτρο!

3) Διάβασε ένα βιβλίο. Και γενικά διάβασε όσο περισσότερο μπορείς, για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Επένδυσε στο πνεύμα σου. Φύγε από τα στεγανά σκέψης που επιβάλλει η κοινωνία μας και δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ταξιδέψει σε νέες τόπους και χρόνους, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και πολιτισμούς. Χάσου σε ξένες ιστορίες και ξαναγεννήσου μέσα από αυτές. Καταπολέμησε την άγνοια και το αίσθημα του φόβου για το άγνωστο. «Δούλεψε» το μυαλό σου όσο περισσότερο μπορείς.

4) Πήγαινε μία βόλτα στη φύση. Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να σε ανανεώσει ο καθαρός αέρας της εξοχής, η θέα του πρασίνου και η απόλυτη ηρεμία και ησυχία που επικρατεί σε ένα δάσος ή ένα πάρκο, με μόνο θόρυβο το θρόισμα των φύλλων. Επιπλέον, μία βόλτα στη θάλασσα μπορεί να αποδειχτεί πολύ χαλαρωτική, καθώς ο φλοίσβος των κυμάτων θα συνδράμει στην εσωτερική σου γαλήνη.

5) Ξεκίνησε το τρέξιμο, κάνε τζόκινγ ή αλλιώς «Run, Forrest, run!». Η ατάκα ανήκει στην ταινία «Forrest Gump», στην οποία ο ομώνυμος πρωταγωνιστής (βλέπε Tom Hanks) αποφασίζει μία καλή πρωία, άνευ λόγου και αιτίας, να ξεκινήσει να τρέχει, επειδή έτσι επιθυμεί και αισθάνεται, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Φυσικά, δεν προτείνουμε και σε εσένα να βάλεις στόχο να γυρίσεις τρέχοντας όλο τον κόσμο. Το μήνυμα είναι, όμως, ξεκάθαρο.
Γυμνάσου, εκτόνωσε την έντασή σου είτε στο γυμναστήριο είτε στη φύση, τρέξε, κάνε αερόμπικ, διατάσεις, ανατάσεις κ.τ.λ. Κάθε μορφή γυμναστικής μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου. Go for it!

 

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X