ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φάκελος Επιδερμίδα: Νέα εποχή, νέες απαιτήσεις για περιποίηση!

Με την είσοδο της άνοιξης, το δέρμα σου χρειάζεται φροντίδα για τόνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπήκαμε αισίως στην εποχή της άνοιξης και μαζί με τη διάθεσή σου που βελτιώνεται, πρέπει να έχεις υπόψη σου πως αλλάζει και η περιποίηση που απαιτείται για την επιδερμίδα σου!

Τι πρέπει να έχεις υπόψη σου, λοιπόν, για να φροντίζεις επαρκώς το δέρμα σου;
Σου δίνουμε κάποιες βασικές συμβουλές για να μην επαναλαμβάνεις κάποια συνηθισμένα λάθη που όλες κάνουμε. Ωστόσο, μην ξεχνάς πως πάντα πρέπει να συμβουλεύεσαι την αισθητικό και τους ειδικούς για συγκεκριμένες απορίες σου ως προς τη δική σου επιδερμίδα, γιατί η κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες.

Το κρύο του χειμώνα έχει αφήσει τα σημάδια του στο δέρμα σου, κάνοντάς το πιο μουντό, ξηρό και ταλαιπωρημένο. Έχει χάσει τη λάμψη και τη ζωντάνια του. Μπορεί, μάλιστα, να έχουν προκύψει και κάποιοι ερεθισμοί. Ανανέωσε, λοιπόν, τα προϊόντα σου, καθώς ενδείκνυται την άνοιξη να χρησιμοποιείς πιο ελαφριά προϊόντα που επικεντρώνονται περισσότερο στην απολέπιση και στην ενυδάτωση. Αν και υποστηρίζεται ότι η απολέπιση πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εντούτοις, εάν χρησιμοποιείται το κατάλληλο προϊόν, η απολέπιση καλό θα ήταν να γίνεται και επί καθημερινής βάσεως, ωστόσο συμβουλεύσου την αισθητικό σου για τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

Ιδιαίτερα εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα, μη βαρυφορτώνεις το δέρμα σου με διάφορες αλοιφές και λοσιόν με βαριά σύνθεση. Αντί τούτου, προτίμησε να χρησιμοποιείς ορούς ή έλαια, που κερδίζουν όλο και περισσότερους συμμάχους το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην ενυδατική που χρησιμοποιείς και εκεί πρέπει να βασιστεί η φροντίδα του δέρματός σου. Μην αφήνεις την επιδερμίδα σου να αφυδατώνεται, δώσε έμφαση σε προϊόντα με υγραντικά στοιχεία όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη.

Εάν, από την άλλη, έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε ενδείκνυται να χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά για τα ευαίσθητα δέρματα ή και να εφοδιαστείς με ειδικές αλοιφές και γαλακτώματα από την αισθητικό σου. Το γερμανικό χαμομήλι είναι ένα συστατικό, το οποίο πρέπει να ψάχνεις στις ετικέτες των προϊόντων φροντίδας με τα οποία περιποιείσαι τον εαυτό σου.

Τέλος, όποιος και να είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου δεν πρέπει να ξεχνάς πως το αντηλιακό είναι πάντα απαραίτητο, ανεξαρτήτως εποχής.

 

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση