ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπορεί η αλλαγή του καιρού να επηρεάσει την υγεία μας;

Οι αλλαγές του καιρού δεν επηρεάζουν μόνο τις ενδυματολογικές μας επιλογές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι αλλαγές του καιρού δεν επηρεάζουν μόνο τις ενδυματολογικές μας επιλογές αλλά και τη διάθεσή μας και την υγεία μας.  Οι φθινοπωρινές και οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλούσαν από πονοκεφάλους και ημικρανίες μέχρι πόνους στις αρθρώσεις.

Πονοκέφαλοι/ ημικρανίες:  Μία από τις αιτίες που προκαλούν πονοκεφάλους είναι η μεταβολή στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες μεταβολές μειώνοντας και την ροή του αίματος.

Ξηρότητα δέρματος: Όσο περισσότερο κρύο κάνει, τόση λιγότερη υγρασία υπάρχει με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται και το δέρμα σας. Επιλέξτε ένα καλό καθαριστικό προσώπου,  μια ενυδατική κρέμα αλλά και μια μάσκα απολέπισης για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Μειωμένη ενέργεια/κακή διάθεση:  Η μικρή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης της χαράς. Για αυτό μπορεί να μην έχετε τη διάθεση που είχατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και την ίδια ενέργεια.

Έλλειψη βιταμίνης D: Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της Βιταμίνης D που μετατρέπει την χοληστερόλη στο σώμα μας σε βιταμίνη D3. Για αυτό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να υποφέρετε από τα συμπτώματα της έλλειψης της βιταμίνης D, δηλαδή αδυναμία, ευαισθησία στον πόνο και υπνηλία. Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσια σε βιταμίνη D όπως λιπαρά ψάρια, σολομό και τόνο, αλλά και συμπληρώματα διατροφής μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας.

 Κρυολογήματα: Οι περισσότερες ιώσεις είναι μεταδοτικές λίγες μέρες πριν εκδηλώσετε τα πρώτα συμπτώματα, για αυτό τις κρύες μέρες που περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο είναι πιο εύκολο να κολλήσουμε ένα κρυολόγημα. Η καλύτερη άμυνα είναι το προσεχτικό πλύσιμο των χεριών.

Πόνοι στις αρθρώσεις: Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα εκδηλώνονται πόνοι στις αρθρώσεις πολλών ανθρώπων, όμως η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι το κρύο μειώνει την πίεση γύρω από τις αρθρώσεις  ή προκαλεί συστολή στους μύες της περιοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κίνηση και η γυμναστική μπορεί να σας ανακουφίσει από αυτούς τους πόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση