ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα οφέλη της άσκησης

Η άσκηση κάνει την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα ισχυρότερα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Θα ήθελες να πάρεις ένα μαγικό χάπι, το οποίο να σου επιτρέπει να τρως περισσότερο χωρίς να παχαίνεις, να σε απαλλάσσει από το στρες και να ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου σου; Υπάρχει κάτι που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και πολλά άλλα: η άσκηση!

Παρακάτω είναι 6 από τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης, που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις δυναμικά!

1) Ενισχύει την δύναμη του εγκεφάλου.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Αυξάνει τη σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που βελτιώνει την διάθεση, τη συγκέντρωση και τη διαύγεια

2) Διώχνει μακρυά το στρες.
Η άσκηση, η αερόβια κυρίως, μειώνει σημαντικά το άγχος και το στρες, καθώς επίσης βοηθάει στην πρόληψη και στην μείωση της κατάθλιψης. Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

3) Σου δίνει ενέργεια.
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ασκούνται το λιγότερο 20 λεπτά την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερη κούραση και περισσότερη ενέργεια γενικά. Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία επιτρέπει στο οξυγόνο και στις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στα κύτταρα, δίνοντάς σου ενέργεια για να ανταπεξέλθεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις.

4) Ενισχύει τις σχέσεις (όλων των ειδών).
Η άσκηση μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων. Περάστε χρόνο με τον σύντροφο ή τους φίλους σας κάνοντας περπάτημα, ποδήλατο ή μια συνάντηση για έναν αγώνα τένις, αντί να βγείτε έξω για φαγητό. Έχοντας την υποστήριξη των φίλων ή του-της συντρόφου, βοηθά στο να κρατήσεις τους στόχους σου.

5) Βοηθάει στην πρόληψη και μείωση πολλών ασθενειών όπως:
1) καρδιακή νόσο
2) υψηλή αρτηριακή πίεση
3) υψηλή χοληστερόλη
4)διαβήτης τύπου 2
5)αρθρίτιδα
6)οστεοπόρωση
7)απώλεια μυϊκής μάζας
6) Δυναμώνει την καρδιά.

Η άσκηση κάνει την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα ισχυρότερα. Η καρδιά σου θα γίνει πιο αποτελεσματική, αυξάνοντας τον όγκο αίματος ανά παλμό και μειώνοντας την καρδιακή συχνότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αντιμετωπίζει πολύ πιο ήπια το στρες και γενικά τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.Ακόμα και λίγες μέρες μετά την έναρξη της άσκησης το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται, και η αναπνοή είναι πιο εύκολη, το σώμα σου θα αισθάνεται λιγότερη κούραση και ο πόνος θα μειωθεί.
..και καλή γυμναστική!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση