ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάθετε ποιοι χυμοί λαχανικών είναι καλοί για την υγεία

Περισσότερο θρεπτικοί οι χυμοί λαχανικών

Λένε πως οι χυμοί είναι ένα δώρο για την υγεία και τον οργανισμό μας. Μάθετε ποιοι χυμοί λαχανικών είναι καλοί για την υγεία και γιατί!

Οι χυμοί λαχανικών αποτελούν μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τους χυμούς φρούτων και συνήθως είναι πιο θρεπτικοί περιέχοντας την μικρότερη δυνατή περιεκτικότητα υδατανθράκων.

Ποιους χυμούς να δοκιμάσετε;

Χυμός παντζαριού

Eίναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται βετανίνη, η οποία δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στο παντζάρι. Η συγκεκριμένη ουσία έχει συνδεθεί με μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο ευθύνεται για την γένεση πολλών ασθενειών. Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο στην λειτουργία του κεντρικού συστήματος. Επίσης, αποτελέσματα από έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός παντζαριού μπορεί να βελτίωση τις αθλητικές επιδόσεις, αφού η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα, μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, κάνοντας έτσι τη γυμναστική πιο εύκολη.

Προσοχή! Το παντζάρι είναι πλούσιο σε κάλιο και η κατανάλωση του θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Επιπλέον, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ένας διαβητικός ασθενής θα πρέπει να συμβουλεύεται τον διαιτολόγο του για την ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώσει.
150ml χυμός παντζαριού= 66 θερμίδες

Χυμός ντομάτας

Ο χυμός ντομάτας περιέχει ελάχιστες θερμίδες, είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε βιταμίνη C και σε μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι γνωστό για τις καρδιοπροστατευτικές και καρκινοπροστατευτικές του ιδιότητες, καθώς έχει συσχετιστεί με μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη και των πνευμόνων.

Προσοχή! Ο χυμός ντομάτας αν δεν είναι φυσικά παρασκευασμένος υπάρχει πιθανότητα να έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε νάτριο και έτσι θα πρέπει να αποφεύγεται από υπερτασικά άτομα.
150ml χυμός ντομάτας =21 θερμίδες

Χυμός καρότου

Είναι πλούσιος σε β-καροτένιο το οποίο έχει προστατευτική δράση για την καρδιά και επίσης αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έδειξαν πως προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου. Ο χυμός καρότου είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, έχει συσχετισθεί με την προστασία της όρασης και του δέρματος.

Προσοχή! Η υπερβολική κατανάλωση χυμού καρότου θα πρέπει να αποφεύγεται από τις εγκύους γυναίκες για την αποφυγή συσσώρευσης βιταμίνης Α στο έμβρυο.
150ml χυμός καρότου = 36 θερμίδες

Συνδυάστε τους χυμούς λαχανικών με..
• Σέλινο ( έχει αντί –υπερτασική και αντι-βακτηριακή δράση)
• Τζίντζερ (έχει αγχολυτική, υπογλυκαιμική και αντιυπερχοληστερολαιμική δράση)
• Σπανάκι
• Λαχανίδα
• Φρέσκο μαϊντανό, κόλιανδρο

Πηγή: Must

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση